Nyomozás indult a halmajugrai lakástűz felelőse után

Vágólapra másolva!
Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanújával nyomoz a rendőrség a vasárnapi Heves megyei lakástűz ügyében. A tűzben egy család két tagja súlyosan megégett, gyerekeiket viszont a szomszédok idejében kimentették az égő házból.
Vágólapra másolva!

Nyomozást indított a gyöngyösi rendőrség a vasárnapi, Halmajugrán történt lakástűz ügyében. A hatóságok gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanújával nyomoznak ismeretlen tettes ellen, miután egy ház kigyulladt előszobájában többen megsérültek.

A Heves megyei településen leégett házból a szomszédok két gyereket idejében ki tudtak menekíteni, a két szülő azonban a Független Hírügynökség szerint súlyos, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. A gyerekek a gyöngyösi kórházban vannak, az állapotuk kielégítő, a szülőket viszont mentőhelikopterrel vitték a budapesti Szent István Kórházba (a tűzesetről korábbi cikkünkben, itt is olvashat részleteket).

A tüzet feltehetően az okozta, hogy a családfő szabálytalanul gyújtott be a kandallóba. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a férfi a szénre gázolajat öntött, és így próbált begyújtani. A tüzet a szomszédok eloltották, mire a tűzoltók a helyszínre értek.