Üzent Magyarországnak Obama az 1956-os évforduló alkalmából

Vágólapra másolva!
Külön üzenetben üdvözölte a magyar népet az 1956-os forradalom 54. évfordulója alkalmából Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke.
Vágólapra másolva!

A magyar nép zsarnokság elleni harca nem 1956 októberében kezdődött, és nem is akkor fejeződött be. A magyar forradalom hosszan tartó hatásai egész Kelet-Európában előrevitték a szabadság ügyét, eljuttatva a szabadság fényét az elnyomás legsötétebb szegleteibe - olvasható a Fehér Ház által az MTI washingtoni irodájához szombaton eljuttatott üzenetben.

"Az évforduló alkalmából elismeréssel adózunk Magyarország szuverén nemzetként megtett útja, valamint a népeink és országaink között kialakult kötelékek előtt" - üzente az amerikai elnök, aki szerint Magyarország továbbra is rendíthetetlen barát és megbecsült NATO-szövetséges.

Obama emlékeztetett arra, hogy számos amerikai magyar járult hozzá az Egyesült Államok erősödéséhez és jólétéhez. Ezt a tevékenységüket az élet minden területén ma is folytatják, miközben őrzik büszke hagyományaikat - mondta az amerikai elnök, aki az évforduló alkalmából legjobb kívánságait tolmácsolta a magyar népnek.