Nézőpont: Gyurcsányban nem bíznak az MSZP-szavazók

Vágólapra másolva!
Botka Lászlót az MSZP-szavazók 78 százaléka alkalmasnak tartja arra, hogy pártja megmentője legyen, míg Gyurcsány Ferencről a párt szavazóinak csak 35 százaléka gondolja ugyanezt.
Vágólapra másolva!

Az érvényesen válaszolók mindösszesen 16 százaléka véli úgy, hogy Gyurcsány Ferenc lehet az MSZP megmentője - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából. Az intézet azt vizsgálta, hogy Botka László szegedi polgármester vagy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő vezetésével lehet-e sikeresebb a szocialista párt. A reprezentatív felmérést október 18. és 21. között végezték el ezer ember megkeresésével.

Botka Lászlóról a megkérdezettek 46 százaléka gondolja, hogy vezetésével megerősödhetnek a szocialisták. A felmérés szerint azon szocialista szimpatizánsok közül, akik mindkét politikust ismerik, mindösszesen 35 százaléknyian tartják alkalmasnak Gyurcsányt arra, hogy a párt megmentője legyen - míg Botka Lászlóban több mint kétszer ennyien, a válaszolók 78 százaléka gondolja ezt.

A Nézőpont szerint az MSZP-vel szimpatizálók 65 százaléka kifejezetten bizalmatlan Gyurcsánnyal kapcsolatban - míg Botkánál ugyanez az arány csak 22 százalék.