Apróhirdetésben gúnyolódnak az elbukott metrókocsikon

Vágólapra másolva!
A képek alapján az Alstom metrókocsiaira hasonlító, "fék-, ajtó-, és motorhibás" járműként hirdetett szerelvényeket kínáltak eladásra egy internetes oldalon. Az Alstom állítja, nincs közük a hirdetéshez.
Vágólapra másolva!

Olyan hirdetés jelent meg az Expressz hirdetési újság internetes oldalán, amely metrókocsikat kínál eladásra. A hirdetés szerint "budapesti székhelyű konzorcium elajándékozná a képeken látható megunt, szép esztétikai állapotban lévő, a magyar jogszabályoknak nem megfelelő, fék-, ajtó-, és motorhibás fűzveszélyes és vészkijárat nélküli metrószerelvényeit".

A hirdetéshez csatolt képeket az Alstom nevű cég metrókocsiaira hasonlító szerelvények láthatók. Az [origo] megkereste a céget, ahol nem tudtak a hirdetésről, és kijelentették, hogy semmi közük nincs hozzá.

A cég 2006-ban kötött szerződést az Alstom nevű francia céggel a 2-es és a 4-es metróvonal kocsijainak legyártására. A cég azonban nem kapta meg a szerelvények üzembe állításához szükséges közlekedési hatósági engedélyt, ezért a BKV szerdán felbontotta a mertókocsikról szóló szerződést (erről és az ügy hátteréről itt olvashat).