Szakértők szerint hibák történtek a halállal végződő otthon szülésnél

Vágólapra másolva!
Három szakértő is azt állította a Geréb Ágnes ellen gondatlan veszélyeztetés miatt folyó perben csütörtökön, hogy a szülésznő szakszerűtlen eljárása miatt halt meg egy magzat 2007-ben. A szakértők szerint Geréb hibázott az otthon szülés során, emiatt lépett fel oxigénhiány a csecsemőnél.
Vágólapra másolva!

Szakszerűtlen eljárás okozta a magzat halálát a felfüggesztett szülész-nőgyógyász szakorvos, Geréb Ágnes által még 2007 szeptemberében levezetett szüléskor - állítja az ügyben felkért mindhárom szakértő, akik csütörtökön ismertették szakvéleményüket a Fővárosi Bíróságon zajló elsőfokú tárgyaláson.

Az ügyészség által, foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés és más bűncselekményekkel vádolt Geréb Ágnes büntetőperében Balogh Pál szakértő azt mondta: a megszületendő gyermek halálát az oxigénhiány okozta, amely egyebek mellett a szülésznő szakszerűtlen fogásai miatt bekövetkező gerincsérülésből fakadt.

Idén júniusban három otthon szülési miatt indult bírósági eljárás Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász ellen, akit 2007-ben tiltották el a szakorvosi tevékenységtől. 2003-ban egy ikerszülésnél agykárosodást szenvedett az egyik csecsemő, fél évvel később pedig meghalt. 2006-ban egy kismama az ügyészség szerint kivérzett állapotban került kórházba az otthonában levezetett szülés után. 2007-ben vállelakadás miatt halt meg egy magzat egy otthon szülésnél, ahol a vád szerint Geréb jelen volt.