Elkezdte kipakolni irodáját a korábbi esztergomi polgármester

Vágólapra másolva!
Szerdán elkezdte kipakolni irodáját Meggyes Tamás korábbi esztergomi polgármester, aki az október 4-i önkormányzati választások óta nem volt hajlandó. A városban csütörtökön rendkívüli közgyűlési ülést tartanak, ahol szűkítheti a fideszes többség az új polgármester hatáskörét.
Vágólapra másolva!

Elkezdte kipakolni jelenlegi irodáját Meggyes Tamás, Esztergom korábbi polgármestere, aki elveszítette az október eleji önkormányzati választást - írja a Népszabadság. Meggyes a választás után nem akarta elhagyni a korábbi polgármesteri irodát arra hivatkozva, hogy arra szüksége van országgyűlési munkájának ellátásához (Meggyes az áprilisi országgyűlési választáson a második fordulóban szerzett egyéni mandátumot). "Ha ragaszkodom a szobához, a frakció megszavazza, mert indokoltan használtam volna, ám kedden, a kialakult helyzetben elhatároztam, hogy nem tartok igényt rá, hanem átadom, mert egy iroda erejéig sem akarok a város tehertétele lenni" - mondta Meggyes a lap szerint.

A városi képviselő-testület csütörtökön rendkívüli ülést tart, ahol több fideszes javaslatot megtárgyalnak (a testületbe megválasztott képviselők mindegyike fideszes, nem fideszes képviselők csak kompenzációs listáról jutottak be a közgyűlésbe). Az egyik javaslat szerint a testület megvonja Tétényi Éva független, de minden korábbi estergomi ellenzéki párt és szervezet által támogatott polgármestertől azokat a különleges jogosítványokat, amelyeket a képviselők korábban átadtak Meggyesnek.

Az esztergomi háborúról itt olvashatja el az [origo] riportját.