Megkörnyékezett egy fehérvári óvodát egy sakálszerű állat

Vágólapra másolva!
Rókához, illetve a jóval ritkább aranysakálhoz hasonló állatot láttak többször egymás után egy székesfehérvári városrészben. A helyi óvoda hátsó részére azóta nem mernek menni, bejelentést is tettek, de nem szeretnék, ha kilőnék az állatot.
Vágólapra másolva!

Rókaszerű vadállat riogatja Székesfehérvár Tóvárosában az embereket. Két hete jelent meg a környéken, egyelőre azt sem tudják, hogy egy, vagy több állatról van szó. Van olyan szemtanú, aki szerint nem róka, hanem aranysakál jár a környéken. (Az aranysakálról itt olvashat részletesen.)

A helyi óvoda területén egyszer délelőtt futott át az állat, utána derült ki, hogy a közeli lakótelepen is feltűnt már esténként. A Független Hírügynökség szerint előfordult, hogy egy zebrán látták átmenni.

Az óvoda vezetője a rendőrségen bejelentést tett, és szakemberek segítségét is kérte. Az óvoda hátsó részére nem mennek azóta, és bejelentést tettek a rendőrségen, ahol azt mondták, a jegyző kilövést rendelhet el - mondta Nagy Tamásné, a Tóvárosi Óvoda vezetője. Hozzátette: amennyiben újból megjelenik az óvodán belül az állat, ők azt kérvényezik a jegyzőnél, hogy a mezőgazdasági szakigazgatási hivatal vadászati felügyelője segítségével inkább egy ketrec-szerű csapdával fogják el, és engedjék vissza a természetbe.