Vágólapra másolva!
Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője lehet az újonnan létrejövő, a BKV-t is magába foglaló Budapesti Közlekedés Központ vezetője. Az értesülést a fővárosi önkormányzat megerősítette, de Vitézy kinevezéséről véglegesen a jövő heti közgyűlés dönt majd.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője lesz a többek között a BKV-t is működtető Budapesti Közlekedés Központ Zrt. vezetője - erősítette meg az [origo]-nak Szűcs Somlyó Mária, a fővárosi önkormányzat kommunikációs igazgatója.

Tarlós István főpolgármester az Indexnek adott szerdai interjújában jelentette be, hogy várhatóan Vitézy lesz a Közlekedési Központ vezetője, míg a Városüzemeltetési Központ élére László György, a Főtáv korábbi kommunikációs igazgatója kerülhet. Szűcs Somlyó ehhez annyit tett hozzá, hogy a kinevezésekről a jövő szerdai fővárosi közgyűlés fog dönteni. A kinevezéseket azonban valószínűleg a közgyűlés elfogadja, mivel a Fidesznek többsége van a testületben.

Tarlósnak már a tavaly bemutatott Budapest-programja azt tartalmazta, hogy két nagy cégcsoportba tömörítné a fővárosi tulajdonban lévő vállalatokat. A Városüzemeltetési Központba kerülnek a közüzemi, közmű cégek, például a Fővárosi Közterület Fenntartó, a FŐTÁV, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. A Közlekedési Központba pedig olyan közlekedési vállalatok, mint a BKV. A tervek szerint így jobban érvényesülne a vállalatok feletti városházi kontroll.