Vágólapra másolva!
Több tízmillió forintos kártérítésre kötelezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság az olaszliszkai gyilkosság tetteseit szerdán. Az áldozat hozzátartozói által indított perben hozott ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

46 millió forintot és annak kamatait kell kártérítésként megfizetnie az Olaszliszkán 2006-ban megölt tanár gyilkosainak - mondta ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság szerdán. A tiszavasvári tanár, Szögi Lajos halála után a hozzátartozók indítottak kártérítési pert, amelyben elsőfokú, nem jogerős ítélet született.

Kocsis Ottília tanácsvezető bíró a gyilkosságért büntetésüket töltő nyolc alperest mintegy 400 ezer forint rongálási kár és több mint 1,7 millió forint perrel kapcsolatos költség megfizetésére is kötelezte. A pénzt a börtönben ülőknek 15 napon belül kell megfizetniük.

Szögi Lajost 2006. október 15-én a Borsod megyei Olaszliszkán gyermekei szeme láttára verték agyon. A tragédia előzménye az volt, hogy a tanár autója előtt egy kislány a társával átszaladt az úton, majd az árok szélén elesett. Szögi Lajos megállt, hogy megnézze, megsérült-e a gyermek, ekkor azonban a vélt baleset miatt a hozzátartozók kirángatták a járműből, és halálra verték.