Új főjegyzőt keres Budapest fideszes vezetése

Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Tiba Zsolt, Budapest főjegyzője, a fővárosi közgyűlés a jövő héten ír ki pályázatot a főpolgármesteri hivatal vezetőjének posztjára. Tiba korábban azt mondta, Tarlós István főpolgármester kérésére távozik.
Vágólapra másolva!

Benyújtotta lemondását Tiba Zsolt, Budapest főjegyzője, aki erről kedden kelt levelében tájékoztatta Tarlós István főpolgármestert és a fővárosi közgyűlést. Tiba levelében nem indokolta lemondását, csupán azt kérte, vegyék tudomásul a döntését. A főjegyző kéthónapos felmondási időt kért, illetve közszolgálati jogviszonyának december 31. történő megszüntetését.

A fővárosi közgyűlés október 27-én tartja első rendes ülését. A napirendi javaslatban már szerepel a főjegyzői posztra kiírandó pályázat. A jelentkezés feltétele a magyar állampolgárság és a büntetlen előélet mellett a jogi vagy közgazdasági végzettség, a jogi szakvizsga vagy tudományos fokozat, legalább kétéves közigazgatási gyakorlat, vezetői tapasztalat és számítógépes ismeretek előnyt jelentenek. A pályázatokat november végéig lehet benyújtani.

Tiba már október 6-án, a főpolgármesteri hivatal átadás-átvételekor jelezte, hogy távozik posztjáról, "ha ez a kérés". A főjegyző igennel válaszolt arra a kérdésre, az új főpolgármester kérésre távozik-e. Tarlós István akkor arra kérte, hogy ne azonnal mondjon le, hanem még készítsen elő néhány közgyűlést.