Két férfit mentettek ki a Balatonból egy felborult vitorlás miatt

Vágólapra másolva!
Felborult egy vitorlás Balatonalmádi közelében, a vízből két férfit mentettek ki a vízi rendőrök. A baleset idején másodfokú viharjelzés volt érvényben, a víz pedig 11 Celsius-fokos volt.
Vágólapra másolva!

Felborult egy vitorlás a Balatonon, a hajóról vízbe esett két férfit idejében kimentették a lakossági riasztásra kiérkező vízi rendőrök - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán.

A vitorlás Balatonalmádi közelében, a parttól 700 méterre borult fel kedden kora délután. A történteket a partról észrevette egy arra járó balatonkenesei férfi és a 1817-es segélyhívó számon azonnal riasztotta a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságot.

A baleset idején másodfokú viharjelzés volt érvényben a Balatonon, komoly hullámzást okozó, minimum 60-70 kilométer/órás szélerősséggel, és a víz hőmérséklete nem haladta meg a 11 Celsius-fokot. A kihűlés veszélye miatt különösen fontos volt, hogy a bajba jutott embereket minél előbb kiemeljék a vízből.

A pár percen belül kiérkező vízi rendőrök egy részben már elsüllyedt vitorlás kishajót, és annak közelében két, a vízben mentőmellényben lebegő, összekapaszkodó embert, egy 39 éves budapesti és egy szintén 39 éves gyulai férfit találtak. A járőrök a bajbajutottakat tíz percen belül Balatonalmádi kikötőjébe szállították.

A balatoni vízirendészeti kapitányság az eset miatt arra kérte a Balatonnál tartózkodókat, hogy az őszi időjárási körülményekre való tekintettel fordítsanak fokozott figyelmet az október 31-ig működő 29 viharjelző állomás jelzéseire, továbbá a napi időjárás-előrejelzésre.