Elfogták a 20 kilós aranyékszert zsákmányoló tolvajokat

Vágólapra másolva!
Elfogta a rendőrség azt a négy embert, akiknek a segítségével egy zálogház alkalmazottja 63 millió forint értékű, 20 kilós arany ékszert sikkasztott el. Az eladó azt állította, hogy kirabolták, később derült ki, hogy önként adta át az ékszert társainak, az ékszár árán pedig osztoztak.
Vágólapra másolva!

Egy nyíregyházi zálogház alkalmazottja önként odaadott társainak egy 63 millió forint értékű, 20 kilós arany ékszert, az eladott holmi árán pedig osztozkodtak. Az eladót már tavaly meggyanúsították a rendőrök, társait kedden fogták el - közölte szerdán a Független Hírügynökséggel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság.

A zálogház alkalmazottja még tavaly augusztusban tett bejelentést, hogy egy ismeretlen férfi pisztollyal fenyegetőzve húsz kiló aranyat rabolt el az üzletből. A rendőrség fegyveres rablás miatt indított nyomozást. Két héten belül tisztázták, hogy szó sem volt rablásról, a fiatal férfi önként adta oda bűntársainak a 63 millió forint értékű ékszert. 24 éves alkalmazottat már akkor gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök kedden három ingatlanon a négy feltételezett bűntárson ütöttek rajta. Az egyik lakásban vélhetően a bűncselekmény hasznából származó pénzt és gyémántokat foglaltak le.