Háromszor járt kedden Tarlós Orbánnál

Vágólapra másolva!
Kedden háromszor is találkozott Tarlós István főpolgármester Orbán Viktor kormányfővel - írja a Népszabadság. Arról a fővárosi ügyeket érintő javaslatcsomagról tárgyaltak, amelyhez Tarlós meg szeretné nyerni Orbán támogatását.
Vágólapra másolva!

Háromszor is felkereste kedden Tarlós István főpolgármester Orbán Viktor kormányfőt, hogy megbeszélést folytassanak Budapest jövőjéről - írja a Népszabadság. A lap szerint a főpolgármester szeretné megnyerni Orbán támogatását ahhoz a csomaghoz, amelyet végül nem György István főpolgármester-helyettessel, hanem Kósa Lajossal, a Fidesz ügyvezető alelnökével jegyez.

A javaslatcsomag a Népszabadság szerint köztisztviselői törvény módosítását, valamint a közmunkával és a közterületi bírságokkal kapcsolatos módosításokat tartalmazza. Megváltoztatnák az önkormányzati cégek szerződéskötési gyakorlatát, részben a helyi adókkal kapcsolatos passzusokat, és az államháztartásról szóló jogszabályt. A keddi találkozón a legfontosabb kérdés a BKV-ügye volt - írta a Népszabadság.

A Magyar Nemzet szerint várhatóan október 23-e előtt nyilvánosságra hozza Orbán és Tarlós az addigra körvonalozódó megállapodás főbb pontjait. Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója a lapnak azt mondta: a két politikus közti megbeszélések péntekig tartanak.