Az iszapról és a romákról is szó volt Orbán és Soros találkozóján

Vágólapra másolva!
Az iszapkatasztrófa utáni kármentésről és a romák helyzetéről is szó volt Orbán Viktor kormányfő és Soros György üzletember keddi találkozóján - derül ki a miniszterelnök szóvivőjének közleményéből. Soros megerősítette, hogy 1 millió dollárt ad az iszapkárok helyreállítására, és felajánlotta segítségét a kormány által is szorgalmazott uniós romaprogramhoz.
Vágólapra másolva!

Megbeszélést folytatott Orbán Viktor kormányfő Soros Györggyel, a magyar származású milliárdos üzletemberrel, a Soros Alapítvány elnökével - közölte a miniszterelnök szóvivője. A közlemény szerint Soros megerősítette, hogy 1 millió dollárral kívánja segíteni a magyarországi vörösiszap-katasztrófa utáni kármentést.

"Megegyeztek abban, hogy a magyar kormány és az alapítvány egyeztetnek a felajánlott összeg felhasználásáról" - áll a közleményben. Orbán már egy korábbi nyilatkozatában köszönetet mondott Sorosnak a nagy összegű adományért. A kormányfő kért más külföldön élő magyarokat is, hogy nyújtsanak segítséget az iszapkatasztrófa károsultjainak.

A kormányfő szóvivőjének közleménye szerint Orbán és Soros megbeszélésén szó volt a romák helyzetéről is. "Tekintettel arra, hogy Magyarország uniós elnökségének idején, 2011 első félévében az egyik fontos uniós téma az EU romaprogramja lesz, Soros György felajánlotta, hogy az általa vezetett Nyílt Társadalom Alapítvány ebben a témában kész az együttműködésre a magyar kormánnyal, illetve szívesen átadja széles körű tapasztalatait" - áll a találkozóról kiadott szűkszavú közleményben.