Formaruhát vezettek be egy hódmezővásárhelyi iskolában

Vágólapra másolva!
Iskolai formaruhát hordanak a jövőben a hódmezővásárhelyi általános Iskola első és második osztályába járó diákok. A viselet bevezetését a szülők kezdeményezték.
Vágólapra másolva!

Iskolai formaruhát hordanak a jövőben a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola első és második osztályába járó diákok.

A hódmezővásárhelyi általános iskolákban szülői kezdeményezésre merült fel a formaruha viseletének lehetősége. Az egyforma öltözet elfedi a társadalmi különbségeket, és erősíti az összetartozást a diákok körében - érveltek a szülők. A helyi önkormányzat a kezdeményezés mögé állt, és valamennyi általános iskolában egyeztetést indított a szülői munkaközösségekkel.

A Varga Tamás Általános Iskola igazgatója keddi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy felmérést készítettek, a szülők és a diákok fele-fele arányban támogatták, illetve ellenezték a formaruha viselését. Ezért úgy döntöttek, egy-egy osztályban csak akkor vezetik be az egységes ruházatot, ha valamennyi szülő hozzájárul. A leendő első osztályosok szülei számára rendezett májusi értekezleten meg is született az első ilyen döntés, amelyhez később a másodikosok is csatlakoztak.