"Fiatalokhoz közelálló" október 23-át tervez a kormány

Vágólapra másolva!
Az 1956-os forradalom 54 éves évfordulójának az ünneplése már október 20-án megkezdődik Nagy Anna kormányszóvivő szerint. A kormány célja, hogy a fiatalokhoz közelálló ünnepet szervezzen.
Vágólapra másolva!

A kormány idén először október 23-át a szokásos protokolláris eseményeken túl a ma fiataljaihoz közelálló, valódi nemzeti ünneppé kívánja tenni - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő kedden egy Moszkva téri villamoson. Nagy Anna szerint október 20-tól "ötvenhatos hangulatban" fognak közlekedni a 4-6-os villamosok, több megálló is lesznek kiállított képek, idézetek.

Október 22-én délután 3 órakor a Műegyetemen ünnepi megemlékezés lesz, ahol Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes mond beszédet. A Műegyetemtől megemlékező menet indul a Bem térre, majd onnan a Kossuth térre. Október 23-án szombaton egész napos, családi programok lesznek a Kossuth téren. Délután negyed ötkor a Kossuth téren Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédet mond.

Az Orbán-beszédet követően a téren fellép a Csík Zenekar, Ferenczy György és a Rackajam, a Duna Táncegyüttes, Uzgin Uver és a Belmondo. A részletes programot megtalálják az október 23-ai ünnep hivatalos állami honlapján, az oktober23.magyarorszag.hu-n.