Egy tanú befolyásolására hivatkozva meghosszabbították Wieszt előzetesét

Wieszt  János volt MSZP-s képviselő ül a függetlenek padsorában a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt
Vágólapra másolva!
Wieszt János korábbi XI. kerületi szocialista frakcióvezető megpróbált befolyásolni egy tanút, hogy megakadályozza az ellene folyó nyomozást. A bíróság többek között erre hivatkozva meghosszabbította Wieszt előzetes letartóztatását. A politikusról májusban került fel az internetre egy rejtett kamerával készült felvétel, amelyen több mint kétmillió forintot vesz át borítékban.
Vágólapra másolva!

A Budai Központi Kerületi Bíróság szerdán meghosszabbította Wieszt János korábbi újbudai szocialista frakcióvezető előzetes letartóztatását - olvasható a Fővárosi Bíróság hétfői közleményében.

A bíróság szerint Wieszt egy tanút megpróbált befolyásolni annak érdekében, hogy megakadályozza a bűncselekmény feltárása. Az indoklás szerint így feltételezhető, hogy a gyanúsított szabadon hagyása esetén tanúkat befolyásolna, illetve önkormányzati iratok megsemmisítésével megnehezítené a nyomozást. A végzés nem jogerős.

Wieszt Jánosról májusban került fel az internetre egy rejtett kamerával készült felvétel, amelyen több mint kétmillió forintot vesz át borítékban. A felvételt még 2007-ben készítette Gálfi István vállalkozó, aki azt állítja, a politikus azért kérte a kenőpénzt, hogy megvásárolhassa az általa évek óta bérelt üzlethelyiséget, amelynek bérletét fel akarták mondani.

Az MSZP vezetése az ügy kirobbanása után, májusban kezdeményezte Wieszt párttagságának felfüggesztését, és felszólították, hogy mondjon le kerületi és fővárosi önkormányzati mandátumairól. A képviselő erre kilépett a fővárosi MSZP-frakcióból, és függetlenként folytatta munkáját. Az ügyben a BRFK vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást, majd az ügy átkerült a Budapesti Nyomozó Ügyészségre.