Árammal rázatták meg társukat nyíregyházi diákok

Vágólapra másolva!
Egy nyíregyházi nagyáruház három gyakornoka árammal rázatta meg gyakornoktársukat, akit megfigyelésre rövid időre kórházban tartottak. 
Vágólapra másolva!

Súlyos testi sértés kísérletével gyanúsít a Nyíregyházi Rendőrkapitányság három középiskolást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Fülöp Gergely szerint a 18-19 éves fiúk kereskedelmi gyakorlatukat töltik egy nagyáruházban, és az eljárás adatai szerint pénteken a raktárban lefogták egy szintén gyakorlaton lévő osztálytársukat, majd egy háztartási kisgép dugvilláját kezéhez érintve indukált árammal rázták meg.

"A fiatalok egy elektromos citromfacsarót használtak, melynek facsaró-részét tekerve indukálódott feszültség. Az áramütések miatt a sértett rosszul lett, ezért az áruház alkalmazottai mentőt hívtak hozzá" - közölte Fülöp. Szerinte a fiút megfigyelésre rövid ideig kórházban tartották, sérülése nyolc napon belül gyógyuló.

A szombaton kihallgatott fiúk a rendőröknek azt mondták, hogy az áramütést korábban magukon is kipróbálták, viccnek szánt tettüket pedig már megbánták. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.