Új párt helyett sokszínű MSZP-t szeretne Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Új elnökhelyetteseket választott az MSZP választmánya szombaton. A párt megújításáról szóló vitában felszólaló Gyurcsány Ferenc korábbi pártelnök-miniszterelnök bejelentette, hogy nem kíván új pártot alapítani, a politikai sokszínűséget az MSZP-n belül létrehozott új platformjával képviselné.
Vágólapra másolva!

Régen várt tartalmas politikai vitát folytatott az MSZP választmánya a párt megújításáról szombaton Budapesten - mondta Simon Gábor, a választmány elnöke az ülés szünetében. A politikai vitához számos vezető politikus hozzászólt, közöttük Lendvai Ildikó volt pártelnök, Kiss Péter és Hiller István korábbi miniszter, Kovács László alelnök, illetve Balogh András elnökhelyettes.

Gyurcsány Ferenc volt pártelnök-miniszterelnök is ismertette a platformjára vonatkozó elképzeléseit, a Demokratikus Koalíció elnevezésű új platformmal a párton belül kívánja erősíteni a párt politikai sokszínűségét - mondta Simon. Hozzátette, Gyurcsány világossá tette, hogy nem akar új pártot alapítani, és nem kíván szakítani az MSZP-vel, vagy szembe menni az országos elnökséggel.

Az MSZP választmánya az eddigi három bizottság mellé egy újabb testület megalakításáról is döntött: az új, közpolitikai bizottság vezetésével Harangozó Gábort bízták meg. A bizottságok elnökei egyben az országos választmány elnökhelyetteseivé is váltak. Az új választmány felállásával lezárult az MSZP nyáron kezdődött tisztújítása.