Előkerültek az elveszettnek hitt kispesti szavazólapok

Vágólapra másolva!
A jegyző szerint kavarodás volt a hivatalban, ezért nem jutottak ela  bíróságra az egyik kispesti szavazókör egyéni képviselői szavazólajai. A bíróság már korábban úgy döntött, hogy meg kell ismételni a szavazást az érintett választókerületben, annak eredményéig valószínűleg a képviselő-testület sem alakulhat meg.
Vágólapra másolva!

A kispesti polgármesteri hivatalból kerültek elő az önkormányzati választás estéjén eltűnt szavazólapok, amelyek miatt az egyik szavazókörben meg kell ismételni a szavazást - ismerte el a Magyar Nemzetnek a kerület jegyzője, Istvánfi Sándor, aki felajánlotta lemondását a polgármesternek. A választásig valószínűleg a képviselő-testület sem alakulhat meg.

Az 5. választókerületben az MSZP-s Kránitz Krisztián nyert 732 szavazattal, a második a fideszes Dódity Gabriella lett, aki 728 szavazatot kapott. A kis különbség és a szavazás idején észlelt állítólagos szabálytalanságok miatt a Fidesz jogorvoslatot kért. A bíróság pedig újraszámlálást rendelt volna el, de a négy urna egyikéből hiányoztak az egyéni képviselőjelöltekre leadott szavazólapok, így a bíróság a választás megismétlését rendelte el.

Tarnai Richárd, a kerület KDNP-s parlamenti képviselője feljelentést tett választás rendje elleni bűntett gyanúja miatt. Istvánfi szerint bűn nem történt, csak nagy hiba. "A választás estéjén kavarodás volt, mindenütt urnák hevertek a hivatalban, és összecserélődött a szavazólapokkal teli doboz egy másikkal" - magyarázta a jegyző a lapnak. Gajda Péter szocialista polgármester azt mondta: még nem látta a jegyző lemondó levelét.