Kilencre nőtt az iszapömlés áldozatainak száma

Vágólapra másolva!
Meghalt egy idős férfi az ajkai kórházban, ezzel kilencre emelkedett a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak száma. A férfi reggel 9:20-kor hunyt el.
Vágólapra másolva!

Kilencre nőtt az ajkai vörösiszap-katasztrófa halottainak száma - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Szerán délelőtt nem sokkal fél tíz előtt elhunyt az a kolontári idős lakos, akit az ajkai kórházban ápoltak az iszapömlés következtében elszenvedett sérülései miatt.

A nyolcadik áldozatot hétfőn találták meg, ő volt az utolsó eltűntként keresett ember. A múlt hét végén még három eltűnt embert kerestek a hatóságok, pénteken azonban kettő holttestét már megtalálták. A holttestek Devecser közelében, egy vörösiszappal elöntött térségben feküdtek egymástól néhány száz méterre, iszappal borítva.

A katasztrófa után összesen több mint 150 sérültet láttak el a kórházakban, többen még mindig súlyos, életveszélyes állapotban vannak, vegyi égési sérülések miatt. A sérültek többségét hat kórházban kezelik: az ajkai Magyar Imre Kórházban, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban, a győri Petz Aladár Megyei Kórházban, Budapesten pedig a Honvédkórházban, a Péterfy Sándor utcai kórházban, valamint a Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórházában.

Október 4-én, múlt hétfőn szakadt át a Mal Zrt. egyik zagytározójának gátja, és 6-700 ezer tonna vörösiszap zúdult Kolontár és Devecser településekre. A kiömlő vörösiszap 800 hektáron árasztotta el a környező területeket. A katasztrófával kapcsolatos eseményeket percről percre követheti ebben a cikkünkben, itt pedig az összes erről szóló hírt megtalálja.