Tasnádi előzetes letartóztatásba került

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba került az eddigi házi őrizetből szerdán Tasnádi Péter, mert a bíróság szerint fennáll a veszélye, hogy befolyásolná a tanúkat vagy újabb bűncselekményeket követne el. Tasnádit zsarolással és önbíráskodással vádolják.
Vágólapra másolva!

Házi őrizetből előzetes letartóztatásba került Tasnádi Péter. A Fővárosi Bíróság szerdai végzésével változtatta meg a Pest Központi Kerületi Bíróság ezzel kapcsolatos korábbi döntését. Az indoklás szerint megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított befolyásolná a tanúkat, és veszélyeztetné ezzel a nyomozás sikerét.

Emellett több büntetőeljárás is folyamatban van ellene, így a bíróság szerint fennáll a bűnismétlés lehetősége. Az indoklásban szerepel még, hogy az elsőfokú bíróság tévedett, amikor Tasnádi esetében elsősorban az egészségi állapotára hivatkozva nem látta indokoltnak a legszigorúbb kényszerintézkedést. A szerdai döntés értelmében a gyanúsítottnak nincs olyan betegsége, amely büntetés-végrehajtási intézetben ne lenne kezelhető. Mint ismert, Tasnádi Pétert két hete vették őrizetbe egy másik férfival együtt. Mindkettőjüket zsarolással és más bűncselekményekkel gyanúsítják. A vállalkozó társa továbbra is szabadlábon védekezhet.

Tasnádi Pétert egy társával együtt szeptember 30-án vette őrizetbe a rendőrség zsarolás és önbíráskodás gyanúja miatt. Tasnádi Pétert az elmúlt években több bűncselekménnyel meggyanúsították, illetve megvádolták, a róla szóló összes cikkünket itt megtalálja.