MN: Viheti az FBI a pedofíliával gyanúsított budapesti tanárt

Vágólapra másolva!
Várhatóan jövő héten viszi el az FBI Magyarországról azt a pedofíliával gyanúsított amerikai tanárt, aki egy budapesti iskolában tanított, de diákjai leleplezték. A férfi ugyan menedékkérelmet nyújtottbe az "embertelen amerikai börtönökre" hivatkozva, a bíróság azonban ezt elutasította - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Kiadja Magyarország az Egyesült Államoknak azt pedofil-bűncselekményekkel gyanúsított tanárt, akit áprilisban fogtak el Budapesten - írja a keddi Magyar Nemzet. John D. C.-t a lap szerint várhatóan a jövő héten viszik el az FBI munkatársai.

C. a XII. kerületi Diana Utcai Általános Iskola és Gimnáziumban tanított, az itt tanuló diákok találták meg a körözésről kiadott dokumentumokat az FBI honlapján. A férfi ellen több országban is elfogatóparancsot adtak ki, kereste az Interpol is, az FBI pedig tízezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlott érte.

C. elfogása után menedékjogot kért, oltalmi kérelmet adott be Magyarországon, amit azzal indokolt, hogy az amerikai fegyintézetekben szerinte embertelen bánásmódban, kínzásokban lenne része. A Fővárosi Bíróság múlt csütörtökön elutasította oltalmi kérését, így a döntéstől számított 15 napon belül az FBI munkatársai szállítják vissza a tengerentúlra.

A férfi menedékkérelmét a bíróság azzal az indoklással utasította el, hogy az USA jogállam, ahol tisztességes eljárásra számíthat - tudta meg a Magyar Nemzet a férfi ügyvédjétől. A férfit várhatóan 30 év börtönnel, vagy ennél is súlyosabb büntetéssel sújtják majd, és amerikai lakhelye alapján egy Kentucky államban található börtönbe kerülhet.

Bátki Pál, Clark védőügyvédje a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy védencét tiltott pedofiltartalmak internetre való feltöltése miatt kereste az FBI, ezért számíthat több évtizednyi börtönre. Az ügyvéd nem tudott arról, hogy a férfi tasti közelségbe került volna gyermekekkel, vagy bárkit megrontott volna.