Nyolcra nőtt a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak száma

Vágólapra másolva!
Újabb holttestet találtak a vörösiszappal elöntött Devecser határában, ezzel nyolcra emelkedett a halálos áldozatok száma - közölte a kármentesítési szóvivő hétfőn. Az áldozat az utolsó eltűntként keresett ember, a megtalálása után ezért már nem kutatnak további eltűntek után.
Vágólapra másolva!

Újabb holttestet találtak a vörösiszappal elöntött területen - közölte az [origo]-val Dobson Tibor kármentesítési szóvivő hétfőn. A szóvivő szerint az újabb áldozatot Kolontár és Devecser között félúton találták meg, vel együtt nyolcra emelkedett az iszapkatasztrófa halálos áldozatainak száma.

Dobson az [origo]-nak megerősítette, hogy az utolsó eltűntként keresett ember holttestét találták meg. Ez azt jelenti, hogy az iszapömlés miatt már nem keresnek senkit sem eltűntként - tette hozzá.

A múlt hét végén még három eltűnt embert kerestek a hatóságok, pénteken azonban kettő holttestét már megtalálták. A holttestek Devecser közelében, egy vörösiszappal elöntött térségben feküdtek egymástól néhány száz méterre, iszappal borítva (a hatodik és hetedik áldozat megtalálásáról itt olvashat). A speciális mentők az iszap-katasztrófa bekövetkezte óta éjjel-nappal keresték az eltűnteket, a katasztrófavédelem múlt hétfő óta többször átkutatta utánuk a vörösiszappal elöntött Torna-patakot, illetve lecsapolta a közeli halastavat is.

A hétfői katasztrófa után összesen több mint 150 sérültet láttak el a kórházakban, többen még mindig súlyos, életveszélyes állapotban vannak, vegyi égési sérülések miatt. A sérültek többségét hat kórházban kezelik: az ajkai Magyar Imre Kórházban, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban, a győri Petz Aladár Megyei Kórházban, Budapesten pedig a Honvédkórházban, a Péterfy Sándor utcai kórházban, valamint a Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórházában.