Jogsértő a Kubatov-lista a Fővárosi Választási Bizottság szerint is

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Választási Bizottság szerint is jogsértő volt a Kubatov-lista, amelynek létezérése még tavasszal derült fény. A Jobbik feljelentést is tett az ügyben, de még nem kaptak visszajelzést.
Vágólapra másolva!

Megsértette a Fidesz "a választás tisztaságának megóvása, a választási csalás megakadályozása" jogszabályi alapelvet, amikor Kubatov Gábor útmutatása szerint egy törvénytelen adatbázis alapján mozgósítottak a választás napján - közölte Novák Előd, a Jobbik alelnöke a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) határozatára hivatkozva. Az FVB ebben helyben hagyta a 13. kerületi Helyi Választási Bizottság elsőfokú határozatát. A kormánypártot egy újabb hangfelvétel leplezte le, mely a XIII. kerületi pártirodájukban készült, ahonnan telefonon mozgósítottak, álnéven.

Az ügy miatt a Jobbik feljelentést is tett, de a párt szerint a BRFK ígérete ellenére sem reagált a beadványukra, ahogy a Kuruc.info kérésére sem reagáltak, amely arra kérte a BRFK-t (mellékelve a hanganyagot), hogy sürgősen tartsanak házkutatást Zombory Miklós ferencvárosi fideszes képviselő lakásán, aki Kubatov szerint a szekrény mögött tartja egy füzetben a helyi választók pártszimpátiájának törvénytelen listáját.

A tavasszal nyilvánosságra került hangfelvételeken állítólag Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója beszél. A beszélő azt állítja, hogy a párt a pártvezetés tudtával online adatbázist épített ki a választók személyes adataiból és pártszimpátiájukra vonatkozó információkból, és a tavalyi pécsi polgármester-választáson voltak adataik a szocialisták támogatóiról (részletek itt). Később egy olyan részlet jelent meg a Kuruc.info nevű szélsőjobboldali portálon, amelyen egy szintén a pécsi választáson történt kampánycsend-sértésről van szó (erről részletek itt).

A Fidesz nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a felvételen valóban Kubatov hallható (a Fidesz tavaszi reakciójáról bővebben itt olvashat).