Álkárosultak potyáztak a Devecsernek szánt segélyből

Vágólapra másolva!
Az iszapömlés által nem érintett emberek vettek fel segélyt hamis adatokkal Devecseren - közölte a rendőrség vasárnap. Az öt "álkárosult" egy Devecserhez közeli, de az iszapkatasztrófától nem sújtott településről jött a faluba, és több szatyornyi élelmiszert és tisztítószert vitt el egy egyházi segélyosztásról. A csalókat a rendőrök lefülelték.
Vágólapra másolva!

Az iszapáradat áldozatának adta ki magát, és mintegy 75 ezer forint értékű segélyt vitt el a devecseri plébániáról öt környékbeli településekről érkezett személy - közölte vasárnap este a rendőrség. Az ORFK szerint vasárnap délelőtt, az egyházi szervezet adományosztásán jelentkezett segélyért egy 47 éves nő és 48 éves élettársa. Velük tartott egy szintén a környéken lakó 44 éves férfi 17 és 19 éves fiával.

Az adományosztáson több szatyornyi tartós élelmiszert és tisztítószert pakolt össze a társaság. Amikor a segélyezésben segédkező munkatárs kérte, hogy adják meg nevüket, lakcímüket, valamint aláírásukkal igazolják az adomány átvételét, mindössze a 47 éves nő töltötte ki az ívet, mint később kiderült, hamis adatokkal.

A teletömött szatyrokkal a buszmegállóban várakozó társaságot a rendőrök igazoltatták. A 17 éves fiú és a nő először hamis adatokat adott meg, ezért személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése miatt indult ellenük eljárás. Mivel az igazoltatás során kiderült, hogy olyan Devecser környéki településeken élnek, amelyeket az iszapáradat nem érintett, az Ajkai Rendőrkapitányság valamennyiük ellen eljárást indított csalás miatt az.