Megbüntetik a parlamentből hiányzó tizenkét fideszest

Vágólapra másolva!
Több mint egymillió forintot fizetnek összesen a parlamentből hétfőn hiányzó fideszesek. Az összeget a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak ajánlják fel.
Vágólapra másolva!

Tizenkét fideszes képviselő hiányzott igazolatlanul a Fidesz országgyűlési frakciójából a hétfői parlamenti határozathozatalok alatt; nekik összesen 1,2 millió forintot kell befizetniük a képviselőcsoportnak - tudta meg az MTI pénteken fideszes forrásból.

A politikusok nem jelentették be előzetesen a frakcióvezetésnek a távolmaradásukat, ezért fejenként 100 ezer forintot, vagyis összesen 1,2 millió forintot kell fizetniük. Az MTI információi szerint ezt az összeget a Kolontár mellett történt vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére fordítják majd.

A Fidesz-frakcióban októbertől már nemcsak a szavazások alatt írnak elő kötelező parlamenti jelenlétet, hanem a viták alatt is. Míg a határozathozatalok alatt minden frakciótagnak jelen kell lennie, és csak igazoltan lehet távol maradni, addig a viták alatt, egészen a plenáris ülés végéig mintegy hetven fideszes képviselőnek, az előterjesztőknek és az adott kabinethez tartozóknak kötelező a jelenlét az ülésteremben.