Botka: Az MSZP korábbi vezetőinek lejárt a szavatossága

Vágólapra másolva!
Kizárt dolog, hogy az MSZP korábbi vezetői újra hiteles arcok legyenek - mondta a Népszabadságnak Botka László Szeged újraválasztott MSZP-s polgármestere. Botka szerint az elmúlt évek legnagyobb hibája az volt, hogy az MSZP fő politikai üzeneteiben folyton áldozatot kért az emberektől.
Vágólapra másolva!

Elképzelhető-e, hogy azok, akik az elmúlt években, évtizedekben vezetőként képviselték a szocialista pártot, újra hiteles arcok legyenek az élvonalban, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy ez kizárt dolog" - mondta a Népszabadságnak Botka László Szeged újraválasztott MSZP-s polgármestere.

Botka szerint meg kellene érteni, hogy a politikusoknak is van szavatossági idejük, és ha az lejár, az illetőnek egészen biztosan vissza kell vonulnia az első sorból. Szerinte ez nem jelenti azt, hogy bárki bukott ember lenne közülük. "Nagyon bízom benne, hogy van bennük annyi politikai bölcsesség, hogy az általuk is felhalmozott óriási politikai, erkölcsi, emberi tőkét nem fogják azzal kockáztatni, hogy nem veszik tudomásul az élet törvényszerűségeit" - mondta a lapnak adott interjúban Botka.

A szegedi polgármester szerint az elmúlt évek legnagyobb hibája az volt, hogy az MSZP fő politikai üzeneteiben folyton áldozatot kért az emberektől. "Rendre azt próbáltuk az embereknek elmagyarázni, hogy ti jobban éltek és többet kaptok, mint amennyit megtermeltek, megérdemeltek. Ez képtelenség." - fogalmazott Botka.

Szeged azon kevés városok közé tartozik, amelyet az MSZP meg tudott tartani a vasárnapi önkormányzati választásokon. A nagyobb települések közül az MSZP Szegeden kívül három budapesti kerületben, illetve Dorogon, Szentesen, Kazincbarcikán, Tiszaújvárosban és Ajkán tudott győzni.