Jolie gyerekei, Curtis és a vörösiszap vitte Magyarország hírét a nagyvilágban

Vágólapra másolva!
Angelina Jolie gyerekeinek budapesti beiskoláztatása, Tony Curtis temetése, és a Devecser környékét elöntő vörösiszap miatt is bekerült a külföldi lapokba Magyarország.
Vágólapra másolva!

Több külföldi lap is hírt adott arról, hogy Budapesten kezdenek iskolába járni a Magyarországon forgató Angelina Jolie gyermekei. A Gossip Cop című bulvárlap még egy magyar szót is megtanult a sztori kedvéért, a saját kérdésükre, hogy meg kell-e tanulniuk a gyereknek magyarul az iskolában, azt írták, hogy "nem", mert angol nyelvű iskolát választottak nekik.

A People magazin azt írja, a gyerekeket, a 7 éves Paxot és a 9 éves Maddoxot egy "elit", francia-angol iskolába íratták be, míg az 5 éves Zahara és a négyéves Shiloh az iskolában található óvodába fognak járni. A lap szerint Jolie mindent próbál megtenni azért, hogy a gyerekek kényelmesen érezzék magukat, még a szomszédokkal is összeismerkedett. A lap egy név nélkül nyilatkozó szemtanúra hivatkozva azt írja, Jolie minden környékbelihez személyesen ellátogatott, és "kezet fogott velük és bemutatkozott, mintha nem tudnák nagyon jól, hogy ki ő".


Angelina Jolie budapesti forgatásáról az [origo] is rendszeresen beszámol, cikkeinket ezen a linken találja, budapesti házáról pedig itt talál fotókat.

Számos hírügynökség, internetes portál számolt be Tony Curtis hétfői hollywoodi temetéséről, amelyen a 400 gyászoló többek között megjelent Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó, Kirk Douglas színész és egy Marilyn Monroe-hasonmás is. Schwarzenegger beszédet is tartott, azt mondta, amikor Hollywood annak idején neve és akcentusa miatt elutasította, Curtis bátorította őt.

Az egyik brit internetes bulvárlap még arról is beszámolt, hogy Curtist többek között cowboykalapjával, iPhonjával, autóskesztyűjével és Armani kendőjével együtt temették el.

Ugyancsak számos külföldi hírforrás adott hírt a hétfői Devecser-környéki gátszakadásról aminek következtében három ember meghalt, és több települést elöntött az erősen lúgos kémhatású szennyezés. A vörösiszap-katasztrófáról az [origo]-n bővebben ezekben a cikkekben olvashat.