Egy vokssal kapott ki Somogyaszaló veterán polgármestere

Vágólapra másolva!
Egy szavazattal kapott ki Somogyaszaló eddigi polgármestere, Fajcsi János, aki több mint húsz éven át vezette a települést. A győztes a Fidesz-KDNP jelöltje, Hideg Attila lett.
Vágólapra másolva!

Húsz évig volt Somogyaszaló polgármestere, a vasárnapi önkormányzati választáson pedig csak egyetlen szavazattal maradt alul a Fidesz-KDNP jelöltje mögött Fajcsi János független jelölt. Az MTI vasárnap este 11 órakor kiadott híre szerint még úgy tűnt, hogy a Somogy megyei településen időközi választást kell tartani, a szavazatok többszöri újraszámlálása után azonban eldőlt, Hideg Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje 159 szavazattal, 39 százalékos támogatottsággal megnyerte a polgármester-választást.

A mintegy 800 lakosú településen, ahol a választásra jogosultak 63,57 százaléka adta le voksát, a 410 leadott szavazatból három érvénytelen volt. Porga Györgyné jegyző az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta: a két szavazókör egyikében alakult ki szavazategyenlőség, s miután a másik szavazókörből csak jóval később érkezett be egy szavazatkülönbséggel az eredmény, így ennek alapján akár lehetett volna szavazategyenlőség is, ami szükségessé tette volna az időközi választást.

"Többször - négyszer vagy ötször is - átszámoltuk a szavazatokat, maradt az egy szavazatkülönbség" - mondta a jegyző, hozzátéve: a második helyen végzett Fajcsi János - mint tudatta - elfogadja az eredményt, nem kérte és a rendelkezésére álló két napon belül sem kéri a szavazatok újraszámolását.

Fajcsi János az MTI-nek hétfőn azt mondta: nem érzi magát vesztesnek, emelt fővel távozik. "Úgy érzem, az elmúlt években, amit lehetett, azt megtettem a faluért, amelynek húsz évig voltam polgármestere, előtte pedig hat évig tanácselnöke" - fogalmazott a két éve nyugdíjasként dolgozó, a posztjáról 62 évesen távozó polgármester. "Lettek volna még terveim, de meg kell hajolni a népakarat előtt" - mondta Fajcsi János, aki a választás másnapján a személyes dolgait pakolta össze a nemrég felújított polgármesteri hivatalban.