348 tanút hallgatnak meg a Cozma-ügyben

Vágólapra másolva!
Hétfőn kezdődik a tanúk meghallgatása a Cozma-ügyben, az ügyészség összesen 348 tanút akar meghallgatni. Marian Cozma kézilabdázót tavaly február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.
Vágólapra másolva!

Tanúk meghallgatásával folytatódik hétfőn a Cozma-ügyben emberöléssel vádoltak büntetőpere a Veszprém Megyei Bíróságon. Az ügyészség az ügyben 348 tanú meghallgatását indítványozta. Az emberöléssel összefüggésben vádolt hét ember ügyének tárgyalása szeptember 13-án kezdődött meg. Több napon át tartott a vádlottak meghallgatása, illetve a szeptemberi utolsó tárgyalási napon - 16-án - a bíróság megnézte és elemezte a veszprémi Patrióta lokál tánchelyisége videokameráinak felvételeit. A vádlottak meghallgatásának befejeztével most a bíróság a tanúk meghallgatását kezdi el.

Az ügyészség a Cozma-ügyben három embert vádol - mint társtetteseket - emberöléssel: R. Sándor sárbogárdi, N. Győző budapesti és Sz. Iván enyingi lakost. Mindhármukat egy rendbeli, életveszélyt, illetőleg maradandó testi fogyatékosságot okozó testi sértéssel is vádolják. A negyed- és az ötödrendű vádlottat, P. Gábor budapesti és B. Csaba zalaegerszegi lakost egy rendbeli, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt állították bíróság elé. A további két vádlottat, G. Péternét és A. Lászlót emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolással vádolják, mivel a gyilkosság után ők segítették R. Sándor és N. Győző külföldre távozását.

A vádlottak közül R. Sándor, N. Győző, Sz. Iván és B. Csaba nem tett vallomást a bíróság előtt, így a tanácsvezető bíró a nyomozati (rendőrségi) vallomásukat olvasta fel a tárgyaláson. P. Gábor tett vallomást, és az egyértelműen terhelő volt R.-re és N.-re. Vallomást tett G. Péterné és A. László is.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.