Tűzoltók mentettek ki egy autóba szorult kutyát Szolnokon

Vágólapra másolva!
Egy Smart ülései mögé szorult annak a kutyának a lába, amelyhez a tűzoltókat hívták ki vasárnap Szolnokon. Az állatot egy állatorvos elbódította, a tűzoltók ez után kiszabadították.
Vágólapra másolva!

Egy Smart típusú személygépkocsiba szorult kutyát mentettek ki a tűzoltók vasárnap kora délután Szolnokon. A kistestű állatnak a lába becsúszott a kisautó ülései mögé, és onnan nem tudta kihúzni - mondta el az MTI-nek Erdélyi Tibor, a Szolnoki Tűzoltóság sajtóügyeletese. A szokatlan feladathoz riasztott tűzoltók a helyszínre állatorvost kértek, aki a kutyának nyugtatóinjekciót adott a mentése előtt. Ezután az állatot mintegy 10 perc alatt sérülés nélkül kiszabadították, és átadták a gazdájának.

A sajtóügyeletes szerint a szolnoki tűzoltókat az elmúlt hetekben, hónapokban többször hívták segítségül bajba jutott állatok mentéséhez. Legutóbb két hete egy vízelvezető csőbe szorult macskát kellett kiszabadítani, amihez a csövet ki kellett ásni a földből. Ezen kívül kútba esett háziállatokat, a téli időszakban jégbe beszakadt kutyát, őzeket mentettek, de olyan is előfordult már, hattyút szabadítottak ki a jég fogságából.