Vágólapra másolva!
A szocialista párt jelöltje, a hivatalban lévő polgármester, Botka László újra elnyerte Szeged vezetésének jogát, mivel teljes, 100 százalékos feldolgozottság után több mint 4000 szavazattal szerzett többet, mint kormánypárti ellenfele.
Vágólapra másolva!

Szegeden 100 százalékos feldolgozottság mellett Botka László jelenlegi polgármester nyert Nagy László fideszes jelölt előtt több mint 4000 szavazattal. Az ellenzéki, régi-új polgármester 32 187 szavazatot (52,51 százalék) kapott, míg ellenfele 28 096-ot (45,84 százalék). A városban Balogh Tibor Zoltán, a Zöld Baloldal jelölje is indult, s 1013 szavazattal 1,65 százalékon végzett.

A csongrádi városban a tavaszi országgyűlési voksolásnál Botka László a szocialisták országos átlagánál sokkal jobban szerepelt, igaz, ennek ellenére kikapott. Az országgyűlési választáson Bohács Zsolt (Fidesz-KDNP) szerzett mandátumot Botka László választókerületében, akkor a fideszes jelölt 50,23 százalékot kapott az MSZP-s jelölt 43,43 százalékával szemben.

Botka László ugyan nagy diadalt aratott Szegeden azzal, hogy MSZP-sként sikerült megőriznie posztját, a város irányításában azonban lesznek nehézségei. Elveszítette ugyanis többségét a közgyűlésben, így komoly konfliktusokra számíthat a kampányban őt keményen támadó Fidesszel.

A 28 tagú testületben a Fidesznek 14 helye van, az MSZP-nek 12, a Jobbiknak és az LMP-nek 1-1. Polgármesterként ugyan Botkának is van egy plusz szavazata, de még így is nehéz lesz összehozni a többséget. A Jobbikkal feltehetően nem fog szövetkezni az MSZP, főleg miután a jobbikos polgármesterjelölt visszalépett a fideszes javára, az LMP-s képviselő pedig egyedül nem segítheti hozzá a szocialistákat a többséghez.