Orbán: A gazdasági tárca rogyadozik a munkateher alatt

Vágólapra másolva!
Az új adórendszer bevezetéséhez szabott rövid határidő miatt rogyadozik a nemzetgazdasági tárca, emiatt beszéltek korábban ellentmondásosan az adócsökkenésről - mondta Orbán Viktor a Hír Tv Sziluett című műsorának vendégeként.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a Hír Tv Sziluett című műsorában azt mondta, hogy az önkormányzati választás tétje az, hogy a magyarok át tudják-e lépni saját árnyékukat, képesek lesznek-e arra, hogy ne csak valami ellen, hanem valamiért is összefogjanak, és kellő elszánással lássanak neki a következő 2-3 év "meglehetősen nehéz, sok kihívást tartogató" munkájának.

Orbán Viktor elutasította azt a feltételezést, hogy lesz különbség a kormánypárti és az ellenzéki városok kezelése között, azt azonban mondta viszont, hogy a kormánnyal való együttműködés nélkül a települések vezetői nem fogják tudni az ott élő emberek érdekeit szolgálni.

"Az új adórendszerrel kapcsolatban rövid határidőt, komoly feladatot kapott a nemzetgazdasági tárca, amely rogyadozik a nagyon komoly munkateher alatt" - válaszolta Orbán Viktor arra a felvetésre, hogy a tárcánál összevissza beszélnek az adócsökkentésről. "Az apparátusnak most komolyan kell vennie, hogy gyorsan kell elvégeznie az egyszerűbb adórendszerhez és az adócsökkentéshez vezető módosításokat, ez okoz némi nehézséget" - mondta a kormányfő, hozzátéve, olyan adórendszert akarnak létrehozni, amely szerinte világszabadalom lesz, hiszen kombinálni akarja az arányos, azaz az egykulcsos és családokat támogató adórendszert.