Horváth Csaba nem lépne koalícióra a Fidesszel

Vágólapra másolva!
Horváth Csaba programalapon együttműködne minden demokratával, de elképzelhetetlennek tartja, hogy a fővárosban koalíciót kössön a Fidesszel. Az MSZP főpolgármester-jelöltje ehelyett a polgárokkal lépne koalícióra, és minden fontos kérdésben ügydöntő népszavazást írna ki.
Vágólapra másolva!

Nem tartja elképzelhetőnek, hogy egy Tarlós István vezette Budapest főpolgármester-helyettese legyen, vagy hogy pártja ilyen helyzetben koalícióra lépjen a Fidesszel - mondta szombati sajtótájékoztatóján Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje.

A szocialista politikus egy kérdésre azt mondta, demokratákkal - köztük LMP-sekkel vagy akár fideszesekkel - programalapon tud elképzelni együttműködést.

Horváth Csaba kijelentette, koalícióra a polgárokkal szeretne lépni, és azt ígérte, helyi ügydöntő népszavazás formájában minden fontos, hosszú távú döntés előtt kikéri a fővárosiak véleményét. Az ügydöntő népszavazások közül a közösségi közlekedés átalakítását emelte ki.

A szocialista politikus azzal lenne elégedett, ha az MSZP megszerezné a többséget a Fővárosi Közgyűlésben, de véleménye szerint az eredménytől függetlenül törekedni fog az együttműködésre a fővárosiakkal.

Arra a kérdésre, hogy találkozott-e Tarlós Istvánnal, nemmel felelt, és emlékeztetett arra, hogy a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje nem akart leülni vele vitázni, mert - úgymond - a választások előtt nem akarta megosztani a budapestiekkel, hogy mire számítsanak.

A legfrissebb felmérések szerint Tarlós István fölényesen vezeti a főpolgármester-jelöltek népszerűségi versenyét, és vélhetően a közgyűlésben is meglesz a Fidesz többsége.