Az ÁSZ volt elnökével erősítene Tarlós

Vágólapra másolva!
Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje szombati kampányzáróján kijelentette, hogy szoros felügyelet alá vonná a budapesti közszolgáltató cégeket, ebben pedig Fodor István és Kovács Árpád lehet a segítségére.
Vágólapra másolva!

Az átláthatatlan, a fővárosnak előnytelen privatizáció befejezését és a közszolgáltató cégek szoros felügyeletét ígérte többi között a Fidesz szombati kampányzáró rendezvényén Tarlós István. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje Budapesten, a Városházánál összegyűlt tömeg előtt azt mondta, képtelenség, hogy a várost minden elemében kiárusítják, beleértve a stratégiai fontosságú cégeket is.

"Ennek a folyamatnak radikálisan véget fogunk vetni" - jelentette ki, hozzátéve, hogy felül akarják vizsgálni a már megkötött privatizációs szerződéseket, amelyekkel a város legjobban prosperáló, stratégiai cégeit eladták.

"Meg fogjuk szüntetni azt az áldatlan állapotot, hogy a közszolgáltató cégektől ömlik ki a pénz ellenőrizetlenül és átláthatatlanul" - folytatta. Azt mondta, a közszolgáltató cégeket szoros felügyelet alá vonják majd. "A felügyeletet olyan, minden gyanú felett álló emberek fogják garantálni, mint Fodor István, aki Sólyom László volt köztársasági elnök korrupcióellenes csomagját készítette, vagy Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke" - fejtette ki Tarlós István.

Demszky Gábor leköszönő főpolgármesterre utalva azt mondta, "ismerjük el, hogy valakit ötször megválasztani, az egy politikai teljesítmény. Ha azt akarjuk, hogy velünk szemben is igazságosak legyenek, akkor mondjuk el a kritikákat, amelyek jogosak, de ismerjük is el, ami jogos".

Tarlós István a hajléktalanokról azt mondta, hogy közmunkát kíván szervezni számukra, ami komoly segítséget jelenthet a társadalomba való visszailleszkedésben is. Hozzátette, hogy nem szeretnék a városból kiszorítani a hajléktalanokat, helyette koedukált szállók létrehozását tervezik, ahol az élelmiszer- és gyógyszerellátás mellett az odakerülők biztonságáról is gondoskodhatnak. A kormánypárti jelölt ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a "segítő kezet" ellökőkkel szemben helyesnek tartja a hatósági eszközök alkalmazását.

A Fidesz rendezvénye három óra után kezdődött, amikor a párt választási "kampányzáró sétájának" résztvevői elindultak a budapesti Március 15. térről, a Petőfi-szobortól a Városháza elé. A több százas tömeg zenés kísérettel, a Ferenciek tere és az Astoria érintésével, a Belváros útjain keresztül - az autós forgalom ideiglenes korlátozása mellett - érkezett a Városházához.