Nem tudtak dönteni Tasnádi előzetes letartóztatásáról

Vágólapra másolva!
Nem döntött szombaton a Pesti Központi Kerületi Bíróság Tasnádi Péter előzetes letartóztatásáról, így a döntés vasárnapra marad.
Vágólapra másolva!

A bíróság nem döntött szombaton Tasnádi Péter előzetes letartóztatásáról, a döntést vasárnapra halasztotta - közölte Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szombat este. A Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton négy órán át tartó meghallgatás után halasztotta másnapra a döntést a még csütörtökön őrizetbe vett Tasnádi Péter előzetes letartóztatása ügyében.

Tasnádi Pétert és egy társát zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni osztálya, és a rendőrség pénteken kezdeményezte az előzetes letartóztatást. Skoda Gabriella elmondta, a bíróságnak 72 órája van a döntésre.

A nyomozás eddigi adatai szerint a két férfit azzal gyanúsítják, hogy 2010. áprilistól szeptemberig "több alkalommal, különböző sértettekkel szemben" súlyos fenyegetéssel éltek, így követeltek, és vettek el tőlük pénzt vélt vagy valós ügyek miatt. A rendőrség kezdeményezte a két gyanúsított előzetes letartóztatását. Tasnádi Pétert az elmúlt években több bűncselekménnyel meggyanúsították, illetve megvádolták, a róla szóló összes cikkünket itt megtalálja.