Vágólapra másolva!
Egy heroinfüggő férfi ütközött kocsijával frontálisan a 3-as főúton, a vétlen autó sofőrje meghalt. A büntetett előéletű férfit, akinek a jogosítványa is lejárt, a rendőrség őrizetbe vette.
Vágólapra másolva!

Kábítószer hatása alatt vezette kisteherautóját az a férfi, aki halálos kimenetelű közlekedési balesetet okozott a 3-as számú főút Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, Szikszó és Arnót között - tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t. Csütörtök délután két autó ütközött össze frontálisan a 3-as főúton, a vétlen kocsi 43 éves vezetője halt meg.

A balesetet okozó 54 éves budapesti férfi tavaly lejárt jogosítványával közlekedett, elmondása szerint rendszeres kábítószer-fogyasztó, heroin-függő, korábban már két alkalommal is jogerősen elítéltek kábítószerrel visszaélés miatt, és a baleset előtt is fogyasztott kábítószert. A balesetben súlyos sérüléseket szenvedett sofőrt a rendőrség őrizetbe vette, halált okozó, bódult állapotban történő járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást ellene, és kezdeményezik előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.