Beismerte tettét a nagymányoki darabolós gyilkos

Vágólapra másolva!
Beismerő vallomást tett az a 19 éves nagymányoki férfi, aki megölte, majd feldarabolta testvérét, és testrészeit házuk pincéjében rejtette el. A rendőrség nem zárja ki, hogy anyagi haszonszerzés miatt követte el a csütörtökön ismertté vált gyilkosságot.
Vágólapra másolva!

Megölte és feldarabolta testvérbátyját egy nagymányoki férfi - közölte a rendőrség pénteken. A férfi egy baltával sújtott le alvó, 30 éves bátyjára Nagymányokon, a család Rákóczi utcai házában - mondta Máté Dezső alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője pénteken a bűncselekmény részleteit ismertető sajtótájékoztatón Szekszárdon.

A gyilkos a holttestet baltával, késsel és fűrésszel több darabra vágta, a maradványokat pedig az épület pincéjében rejtette el úgy, hogy fűszerrel - paprikával, majoránnával - szórta be, majd nagy mennyiségű hulladékkal takarta le. A gyilkos a feldarabolt testről videofelvételt is készített; ezt a kihallgatásán azzal magyarázta, hogy később meg akarta nézni, hogy szembesüljön tettével, azután pedig öngyilkos legyen.

A bűntény az áldozat egy barátjának bejelentése nyomán jutott a rendőrség tudomására: csütörtökön kereste a férfit, de a lakásban csak nagy mennyiségű vért talált. A helyszínre érkező rendőrök a lakásban találták meg a gyanúsítottat, aki először azt állította, hogy bátyja külföldre távozott. A holttest maradványait bonyhádi önkéntes tűzoltók segítségével emelték ki a szemét alól; a tűzoltóknak a bomló hulladék miatt oxigénpalackra volt szükségük a testrészek kutatásakor. A gyilkosság időpontja az eddigi adatokból nem volt megállapítható, feltételezések szerint a tetem megtalálása előtt legalább egy, legfeljebb három nappal történhetett.

A gyilkossággal gyanúsított fiatalember valószínűleg kábítószer hatása alatt állt, a rendőrök valószínűsítik, hogy könnyű drogot használt. A lehetséges indítékról Máté Dezső elmondta: a testvérpár kapcsolata hosszabb ideje rossz volt, a gyilkos azt vallotta, hogy nem bírta tovább bátyja bántalmazásait.

Az alezredes ismertetése szerint az áldozat 2010. januárban szabadult erőszakos bűncselekményért és garázdaságért kirótt börtönbüntetéséből, az elkövető, aki a bonyhádi speciális iskola hetedik osztályos tanulója, vagyon elleni és garázda bűncselekmény miatt szintén volt már büntetve. Mivel a gyilkosság után az öcs jelentős mennyiségű műszaki cikket értékesített, a rendőrség nem zárja ki az indítékok közül anyagi haszonszerzés lehetőségét - mondta a bűnügyi osztályvezető.