Vizsgálat indult a gyanús papírokkal dolgozó nővérek miatt

Vágólapra másolva!
Soron kívüli vizsgálatot rendelt el az országos tiszti főorvos abban a budapesti kórházban, ahol a főnővér hamis papírokat nyújtott be a végzettségéről. Sajtóhírek szerint más dolgozóknál is felmerült, hogy gond lehet a képesítésükkel, ezért kivizsgálják az ügyet.
Vágólapra másolva!

Az országos tiszti főorvos soron kívüli vizsgálatot rendelt el abban a budapesti kórházban, ahol felmentettek állásából egy főnővért, miután kiderült, hogy hamisak a felsőfokú végzettségét igazoló dokumentumok. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága szerdán kérte fel Paller Juditot, hogy rendeljen el vizsgálatot a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban történtek miatt.

"A vizsgálat az egészségügyi szolgáltatások minimumfeltételei közül a személyi feltételek teljesítésére irányul" - közölte az ÁNTSZ, hozzátéve: az esetleges későbbi intézkedésekről a vizsgálat lezárulta után döntenek.

Szerdán a Blikk írt arról, hogy a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház főnővére, M. Anikó hamis diplomával helyezkedett el, ezért állásából felmentették. Csütörtökön több lap már arról számolt be, hogy nem M. Anikó volt az egyetlen ilyen dolgozó a kórházban, mivel további két ember foglalkoztatásánál felmerült a gyanú, hogy nem valódiak a végzettségüket igazoló dokumentumok.