Aknafedeleket lopott egy férfi Rudabányán

Vágólapra másolva!
Vasból készült csatornafedeleket szedett össze egy rudabányai férfi, majd kalapáccsal szétzúzta őket, hogy fémhulladékként eladja. Eljárás indult ellene, mivel a közlekedés biztonságát is veszélyeztette.
Vágólapra másolva!

Elfogott a rendőrség egy férfit, aki a közlekedést is veszélyeztetve aknafedlapokat lopott el Rudabányán - közölte pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa, Dobi Tamás.

A 23 éves rudabányai férfi a település utcáit róva felszedett hat vasból készült csatornafedlapot. A gyanúsított vallomásában azt mondta, hogy szűkös anyagi helyzetét akarta a fémből kapott pénzből megoldani, ezért járta körbe módszeresen a város utcáit csatornafedlapokra vadászva. Miután felszedte az összesen 150 000 forintot érő vaskorongokat, a kertjében egy kalapáccsal darabokra zúzta azokat, mivel úgy gondolta, hogy így könnyebben túl adhat rajtuk. A Rudabányai Rendőrőrs járőrei még azelőtt elfogták, hogy eladta volna a fémet.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és lopás vétsége miatt indított eljárást a férfivel szemben.