Orbán szerint nem stimmel a tavalyi költségvetés

Vágólapra másolva!
"Nem stimmel" a tavaly költségvetés Orbán Viktor kormányfő szerint. A miniszterelnök egy tévéinterjúban azt mondta, a 2009-es büdzsében 3,9 százalék szerepelt, de most úgy tűnik, valójában 4,4 százalék tavalyi a költségvetési deficit, és a különbözet a 2010-es költségvetésre is kihat.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök szerint nem stimmel a 2009-es költségvetési hiány: a tavalyi büdzsében szereplő 3,9 százalék helyett ugyanis "a mostani tudásunk szerint" 4,4 százalék lesz a deficit. Vagyis szerinte a 2010-es költségvetés kiindulópontja nem az, mint ami a törvényben szerepel. Erről a kormányfő a TV2 Tények Este című műsorának adott interjúban beszélt. Mindezt kénytelenek voltak közölni Brüsszellel is - tette hozzá.

Azt mondta, ez a különbözet jóval több, mint százmilliárd forintot jelent, amelynek sorsát fel kell deríteni. Orbán szerint "a szakértők csütörtökről péntekre virradó éjszaka azon dolgoznak, hogy elemezzék, mi következik ebből az eltérésből". A Nemzetgazdasági Minisztérium pedig október 1-jére, péntekre ígérte, hogy a szeptember havi költségvetési állapotról be tud számolni annak függvényében, hogy csütörtök éjfélig a bankok mennyiben fizették be az esedékes bankadót - fejtette ki Orbán Viktor.