Nyolcmilliós kártérítést kapnak az agyonvert diák szülei

Vágólapra másolva!
Nyolcmillió forint nem vagyoni kártérítést ítélt a 2008 májusában brutális kegyetlenséggel megölt kaposvári gimnazista szüleinek a Pécsi Ítélőtábla. A bíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.
Vágólapra másolva!

Jogerősen nyolcmillió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg a 2008 májusában brutális kegyetlenséggel megölt kaposvári gimnazista szüleinek csütörtökön a Pécsi Ítélőtábla. A bíróság helybenhagyta a Somogy Megyei Bíróság korábbi elsőfokú határozatát, és a fiúval végző két osztálytársat, valamint azok szüleit kötelezte a kártérítés megfizetésére.

A gyilkosság 2008. május 21-én történt. A két, akkor 10. osztályos fiú egy kaposvári tóhoz csalta társát, ott kővel, fával és egy vésővel brutálisan bántalmazták. Indítékuk mindössze az volt, hogy a fiú idegesítette őket. A gyilkosokat jogerősen 14 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A bíró indoklásában azt mondta: a tettesek szüleinek felelősségét gyermekeik helytelen nevelése alapozta meg. A fiatalok tettének körülményei az élet tiszteletének teljes hiányát mutatták. Megjegyezte: az elkövetők gyűlölete, brutalitása egyértelműen rossz lelki alkatra, defektusra utal, ami nevelési hiányosságokra vezethető vissza."