Magyar autótolvaj bandát kaptak el Spanyolországban

Vágólapra másolva!
Magyar autótolvajokat fogtak el Spanyolországban, a banda Magyarországon lopott vagy bérelt luxusautókat árult Spanyolországban. A kocsikhoz papírokat hamisítottak, még az alvázszámukat is átütötték.
Vágólapra másolva!

Spanyolországban elfogtak egy magyar autótolvaj-bandát, amely Magyarországon lopott vagy bérelt drága gépkocsikat adott el hamis papírokkal - jelentették be kedden a spanyol hatóságok. A banda öt tagja magyar, és egy helybéli bűntársuk segítette őket a járművek honosításában és értékesítésében. A nyomozás még folyik. A rendőrök tíz gépkocsit visszaszereztek, és tudomásuk van 40 másikról is, átlag 50 ezer euró értékben.

A tolvajok általában a Mercedes, Audi vagy BMW márkájú, drága kocsikra hajtottak rá. Vagy ellopták őket, vagy megegyeztek a tulajdonossal, aki kapott valamennyi "bérleti díjat", és utána bejelentette, hogy az autóját ellopták.

A nyomozás tavaly áprilisban kezdődött, amikor Murcia környékén a rendőrök elfogtak egy Magyarországról származó, hamis forgalmi engedélyű és rendszámú gépkocsit, amelynek az alvázszámát is átütötték. Ezen a nyomon haladva bukkantak rá az Orihuela és Torrevieja helységben letelepedett bandára. A magyarok dolga volt a gépkocsik megszerzése, Spanyolországba szállítása, a dokumentumok, a rendszámok és az alvázszám hamisítása, a spanyol bűntárs a gépkocsik bejelentését és a vevők felhajtását végezte - jelentette honlapján a La Vanguardia című lap.