Új módszerrel próbálja visszaszerezni a végkielégítéseket a BKV

Vágólapra másolva!
Eddig hét olyan pert vesztett el a munkaügyi bíróságon a BKV, amelyet azért indított, hogy visszakövetelje az egykori vezető beosztású dolgozóinak kifizetett végkielégítések egy részét, mert azok a cég szerint jó erkölcsbe ütköznek. A BKV a vesztes perek után új módszerrel nyújtja be a kereseteket.
Vágólapra másolva!

A BKV szerint formai okokból utasította el a munkaügyi bíróság hét keresetüket is, amelyeket azért nyújtottak be, hogy a bíróság állapítsa meg: egyes korábbi, vezető pozíciójú dolgozóiknak kifizetett végkielégítések a jó erkölcsbe ütköznek.

A BKV már korábban bejelentette, hogy 31 egykori dolgozója ügyében fordul bírósághoz, mert szeretné visszakövetelni a kifizetett pénzek egy részét. Több százmillió forintról van szó a BKV szerint. A Népszava csütörtöki számában írt arról, hogy a közlekedési cég már hét pert elvesztett ezek közül.

A BKV az [origo] érdeklődésére megerősítette, hogy hét esetben már jogerősen elutasította keresetüket a munkaügyi bíróság. Ezek a cég sajtóirodája szerint "nem állnak fenn a megállapítási típusú keresetindítás feltételei". A BKV szerint ezzel csupán formai okoból utasították el a keresetüket. Ezért úgynevezett "marasztalási kereseteket" fognak benyújtani. Ezekben már meg kell határozni, hogy a kifizetett pénzek mekkora részét tartják "jó erkölcsbe ütközőnek". Ez esetben már "érdemben is foglalkoznia kell a bíróságnak a kérdéssel" - tette hozzá a BKV.