Vágólapra másolva!
Az egyik gyanúsított lakótársának, egy grafikusnak és egy szórakozóhely üzemeltetőjének a neve is felbukkan a romák elleni támadássorozat rendőrségi irataiban mint a gyanúsítottak lehetséges segítői - értesült a Magyar Nemzet neve elhallgatását kérő, az iratokat ismerő forrástól. A nyomozás idén augusztusban zárult le.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet értesülése szerint újabb emberekről derült ki, hogy segítséget nyújthattak a hat halálos áldozatot követelő, cigányok elleni támadássorozat négy gyanúsítottjának, K. Árpárdnak, K. Istvánnak, P. Zsoltnak és Cs. Istvánnak. K. Árpád a közelmúltban a rendőrségen jegyzőkönyvbe mondta azt, hogy öccse lakótársa, egy debreceni fiatal is elkövethette az emberöléseket - mondta a napilapnak egy neve elhallgatását kérő, a rendőrségi iratokat ismerő forrás. Szerinte K. Árpád a hatóságnak ezt azzal magyarázta, hogy a gyilkosságsorozat egyes állomásain használt fegyvereket sokáig a testvére albérletében, az ágy alatt helyezték el. A lakótárs állítása szerint tudott ezekről a puskákról, sőt a kezében is fogta azokat - írja a Magyar Nemzet. K. Árpád ügyvédje, Bérdi Zsolt azonban tagadta a napilapnak, hogy védence mást is kapcsolatba hozott volna a bűncselekményekkel.

A Magyar Nemzet informátora szerint a romagyilkosságoknál használt autórendszám-matricákat a K-testvérek egy grafikus barátja készítette el: a hamis azonosítókat olyan Opel Astra autókról másoltak le, amelyeket tulajdonosaik az interneten árultak. Segíthette a gyanúsítottakat a napilap információi szerint annak a debreceni szórakozóhelynek az üzletvezetője is, ahol tavaly augusztusban elfogták a gyanúsítottakat. A napilap meg nem nevezett forrással arról ír: az ő segédletével emelhették ki a tiszalöki gyilkosság után a gyanúsítottak sárba ragadt autóját.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) korábban annyit közölt, hogy a tiszalöki támadás után a gyanúsítottak elakadtak az autójukkal, és telefonon kértek segítséget: ekkor követték el a rendőröket a nyomukra vezető hibát. Az NNI idén augusztusban zárta le a nyomozást, az iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Pest Megyei Főügyészséghez.