Az LMP-nél próbálkozó ajánlószelvény-árust fogtak a rendőrök

Vágólapra másolva!
Kétszáz kitöltetlen, borítékban lévő kopogtatócédulát akart eladni egy férfi az LMP X. kerületi képviselő-jelöltjének, de a megbeszélt találkozón a rendőrök elfogták az ajánlószelvényeket kínáló férfit.
Vágólapra másolva!

Az ismeretlen férfi hétfőn telefonon tett ajánlatot a főváros X. kerületében, Kőbányán induló LMP-s képviselőjelöltnek, Tóth Balázsnak, aki feljelentést tett választási rend megsértése miatt a kerületi rendőrkapitányságon - mondta az MTI-nek kedd este Jávor Benedek, a Lehet Más a Politika főpolgármester-jelöltje.

Jávor szerint két hete folyamatosan provokálják őket ismeretlenek, gyakran ajánlanak fel kitöltetetlen kopogtatócédulákat a pártnak. Jávor azt mondta az ajánlószelvényeket felajánló férfi később visszahívta Tóth Balázst, aki a rendőrséggel egyeztetve, megbeszélt vele egy találkozót a Kőbánya-alsó nevű vasútállomáson, ahol már a rendőrök is jelen voltak. A reménybeli eladót kedd késő délután elfogták, de nem találtak nála ajánlószelvényeket. Az LMP főpolgármester-jelöltje úgy tudja, hogy a férfinál ezután házkutatást tartottak.

Az LPM kedden este kiadott közleménye szerint a férfi először 2 ezer forintot kért az ajánlócédulák darabjáért. Az árat állítólag azzal dinokolta, hogy ezen az áron szokták venni a cédulákat, de később ezer forintot is elfogadott volna az ajánlószelvény darabjáért. A férfi azt állítótta a telefonban Tóth Balázsnak, hogy a felajánlott 200 darab cédulán felül több ezerrel rendelkeznek. Azt mondta, hogy az ajánlócédulák legálisan, ismerőseitől jutottak hozzá.