30 évig biztosan bezárva marad a barátnőjét lefejezni próbáló férfi

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a kalocsai férfit, aki agyonszúrta a barátnőjét, és a hátára késsel horogkeresztet rajzolt. A lányt megpróbálta lefejezni, majd egy náci jelképet ábrázoló zászlóval takarta le a holttestet. A bíró részben azzal indokolta az elsőfokú ítélet súlyosbítását, hogy "agresszívabbá válik a társadalom".
Vágólapra másolva!

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a kalocsai férfit, aki 2009 áprilisában több késszúrással megölte barátnőjét. A férfi megpróbálta levágni a lány fejét, a hátára késsel horogkeresztet rajzolt, majd a holttestet egy náci szimbólumot ábrázoló zászlóval takarta le.

A bíró szerint a bűncselekményben nem játszott szerepet az, hogy az elkövető a náci eszmékkel rokonszenvezett, ugyanis az áldozat szintén náci szimpatizáns volt, vagyis a gyilkosságot kizárólag a féltékenység motiválta - áll a közleményben.

A bűncselekmény idején súlyosan ittas vádlott, András Péter féltékenységből végzett húszéves áldozatával. A korábban már garázda jellegű bűncselekmények miatt már kétszer büntetett 23 esztendős férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a táblabíróság, és kimondta, feltételesen legkorábban harminc év múlva szabadulhat büntetéséből.

Az ítélőtábla közleménye szerint az ítélet indoklásakor elhangzott: az ítélőtábla további súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott a sértett holttestét több helyen is összevagdosta, valamint azt, hogy olyan személy sérelmére követte el cselekményét, akivel hosszabb ideje szoros kapcsolatot tartott fenn.

A közlemény szerint a bíró emellett azért is döntött az első fokon még 15 éves börtönről szóló ítélet súlyosbítása mellett, "mert egyre agresszívabbá válik a társadalom, eldurvulnak hazánkban is a bűncselekmények, akárcsak a világ más pontjain".