Vágólapra másolva!
Nem javult az állapota az afganisztáni támadásban életveszélyesen megsebesült magyar katonának - közölte a Honvédelmi Minisztérium. Az orvosok továbbra is a Honvédkórházban kezelik. Hősi halált halt katonatársát hétfőn délután helyezik örök nyugalomra.
Vágólapra másolva!

Az intenzív orvosi kezelés ellenére sem javult az állapota annak a magyar katonának, aki az egy héttel ezelőtti afganisztáni támadásban sebesült meg. A Honvédkórház jelentése szerint "életfunkcióinak fenntartása csak a legkorszerűbb terápiás kezeléssel, gépi támogatással biztosítható".

A sebesült zászlóst szerdán - a támadás után két nappal - hozták haza Magyarországra. Akkor Zsíros Lajos, a Honvédkórház fősebésze azt mondta, hogy durva roncsolások vannak az agy- és az arckoponyáján, agytörzsi sérülése és ebből fakadóan szervi károsodásai vannak. Minden lehetőt megtesznek az orvosok, a kezelés kimenetelét illetően azonban a sebész nem kívánt találgatásokba bocsátkozni.

A kritikus állapotban lévő zászlós hősi halált halt katonatársát hétfőn délután helyezik örök nyugalomra szülőfalujában, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alacskán. A szertartáson részt vesz majd Hende Csaba honvédelmi miniszter és Benkő Tibor vezérkari főnök is.

A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport Mazar-e-Sharifba tartó, hazautazó állományának konvoját múlt hétfőn támadták meg. Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagy hősi halált halt. Kolozsvári György, a 25. Tatai Klapka György Lövészdandár vezénylő zászlósa életveszélyesen megsérült. Rajta kívül Dani Fruzsina orvos főhadnagy, szerződéses katona is súlyosan megsérült a repeszektől, de azonnal megkezdte sebesült bajtársai ellátását. A harmadik sérült egy szakaszvezető, aki szintén 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ő nevét biztonsági okokból nem hozták nyilvánosságra, mert ő még Afganisztánban marad.