Belehalt sérüléseibe a panelházból kizuhant kislány

Vágólapra másolva!
A kórházban belehalt sérüléseibe az a kislány, aki hétfőn zuhant ki egy nagykanizsai házból. A hétéves gyerek percekig kapaszkodott a párkányba, mielőtt leesett. Az orvosok két órán át küzdöttek az életéért. A rendőrség büntetőeljárást indított a kislány halála ügyében.
Vágólapra másolva!

Meghalt az a kislány, aki hétfőn kora délután esett ki egy nagykanizsai panelházból. Mielőtt lezuhant, a kislány percekig kapaszkodott az ablakpárkányba. A közelben lakók értesítették a tűzoltókat, amikor látták, hogy a kislány lóg az ablakban. Bár a tűzoltók 3-4 perc alatt a helyszínre értek, a gyerek nem bírta tartani magát és lezuhant - írja a Független Hírügynökség szemtanúkra hivatkozva.

A hat-hét év körüli gyerek a nyolcadik emeletről esett le a szemtanúk szerint, akik próbáltak neki segíteni: ágyneműket dobtak a földre, hogy arra essen, de végül nem ezekre zuhant. Mások megpróbáltak bejutni a lakásba, de sikertelenöl, mert az ajtón három biztonsági zár volt. A hírügynökségnek a szemtanúk azt mondták, a kislány egyedül volt a lakásban. Szerintük az édesanyja otthon volt ugyan, de épp átment az egyik szomszédhoz.

A kislányt a mentők kórházba szállították, már a mentőben eszméletlen volt, és a keringése is leállt. Az orvosok két órán át küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni, fél 3-kor meghalt - mondta Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház orvos-igazgatója.

A rendőrség a kislány halála miatt büntetőeljárást indított - közölte a Zala megyei rendőrség.